BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Néhány száz családnál még tart a digitális átállás

Módosította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a DigitalRadio Kft-vel az országos digitális átálláshoz szükséges vevődekóderek telepítési határidejét.

„A tervezett szerelési időszak a szerződés keltétől 2013. július 31-ig tart azzal, hogy a vállalkozó a tervezett időszakot követően, az analóg lekapcsolás után 2014. április 30-ig köteles a szerelési munkák elvégzésére rendelkezésre állni és egyedi megrendelésre szerelési munkát végezni” – olvasható a módosított szerződésekben. Mint emlékezetes: a magyarországi országos analóg földfelszíni televíziós sugárzás teljes lekapcsolása tavaly október 31-én volt, a júliusi első körös lekapcsolást követően az ország több mint felében – Észak- és Északkelet-Magyarország, Dél-Dunántúl – szűnt meg az analóg sugárzás.

"A szereléseket eddig csaknem 155 ezer háztartásban végeztük el. A normál ügykezeléssel lefolytatható eseteket tekintve a munkát sikeresen, a tervezett határidőre befejeztük. A közreműködő cég szerződésének meghosszabbítására azoknak a rászorulóknak az érdekében került sor, akiknél méltányolandó okok miatt (kórházi tartózkodás, családi okok miatti huzamosabb idejű távollét, előre nem látható műszaki problémák) jogosultságuk megléte ellenére a tervezett időpontban szakembereink nem tudták még telepíteni az eszközöket” – közölte lapunkkal a hatóság. Hozzátették: a tartós távollétből vagy huzamosabb idejű kórházi kezelésről visszatérő jogosultaknál most lehet elvégezni a szereléseket. Erre jogszabály kötelezi a hatóságot. Az ilyen típusú, egyedi kezelést igénylő ügyek a jelenlegi adataik szerint várhatóan február–március hónapban is érkezhetnek, ezért a csökkentett kapacitású szerelések lezárásának végső határidejét a jogosultak érdekében hosszabbították meg. „Az ilyen módon, egyedileg kezelt háztartások száma néhány százra tehető, azonban ezeket a családokat sem hagyjuk televíziós adás nélkül” – írta az NMHH.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.