BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A turizmust is nagymértékben segíti az OTP SZÉP kártya

Az elmúlt egy hónap alatt csaknem 400 millió forintnyi lejáró érvényességű elektronikus utalványt használtak fel az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) birtokosok, vagyis a 2012-es juttatásoknak már a 95 százalékát elköltötték.

A felhasználások összege szintén gyorsabb ütemben növekedett idén az első két hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest. Az OTP SZÉP kártyákról az első kibocsátás óta már több mint 90 milliárd forint áramlott a hazai turizmusba és vendéglátóiparba.
 
Az OTP SZÉP kártyákon még 2,8 milliárd forintnyi olyan, 2012-es elektronikus utalvány van, amelyeknek az érvényessége 2014. május 31-én lejár. Ez az összes 2012-es feltöltésnek megközelítőleg az 5 százaléka. Azon OTP SZÉP kártyás juttatások, amelyeket a kártyabirtokosok nem használnak fel a határidőig, lejártnak minősülnek, és a kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató június 30-ig visszautalja az érintett munkáltatók részére a fennmaradt összegeket.

Ezért is fontos, hogy a kártyabirtokosok ellenőrizzék SZÉP kártya egyenlegeiket, és használják ki a kártya nyújtotta lehetőségeket. Erre például kiváló lehetőséget kínál a közelgő húsvéti hosszú hétvége, valamint a SZÉP kártyával elérhető előleg fizetési lehetőségnek köszönhetően a kártyabirtokosok akár már most kifizethetik a pünkösdi vagy a nyári üdülésük költségeit.
 
A lejáró elektronikus utalványok kapcsán Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója elmondta: „Szeretnénk felhívni kártyabirtokosaink figyelmét arra, ne hagyják elveszni ezeket a juttatásokat. Bíztató az a tény, hogy az elmúlt hónapban a lejáró egyenlegből mintegy 400 millió forintnyi juttatást használtak fel kártyabirtokosaink.
 
A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy azok a kártyabirtokosok, akiknek maradt még ezekből az utalványokból, költsék el a rendelkezésükre álló összegeket a határidő lejárta előtt a több mint 22 000 elfogadóhely valamelyikén. A kártyabirtokosok a kibocsátó honlapján történő regisztrációt követően ellenőrizhetik, hogy van-e olyan összeg a SZÉP kártyáikon, amelyeknek idén jár le az érvényessége.

Az év első két hónapjában 17 százalékkal nőtt a kártyára érkezett munkáltatói feltöltések összege a tavalyi év azonos időszakához képest. Az emelkedés a szálláshely, vendéglátás, és szabadidő alszámlát egyaránt érintette. A felhasználások aránya szintén növekedett, csak 2014-ben már több mint 5,8 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok.
A kártyabirtokosok száma megközelítette a 725 000-et, tehát egyre többen, egyre többet használják az OTP SZÉP kártyájukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.