BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellendülhet az ingatlanlízing

Új lendületet kaphat az idén az ingatlan- és lakáslízing piac, a többi között az új lakások iránt éledező keresletnek és a növekvő ingatlanigénnyel bíró mikro- és kisvállalatoknak köszönhetően – állítja az OTP Ingatlanlízing Zrt., amely különösen a kereskedelmi célú kis ingatlanok lízingjének felfutására számít.

Nagy számban fordulhatnak a közeljövőben az ingatlanlízing felé a hazai mikro- és kisvállalatok a működésükhöz szükséges üzleti típusú kis ingatlanok vásárlásánál – állítja friss piaci kitekintésében az OTP Ingatlanlízing Zrt.

A társaság vezérigazgatója, Virág Attila szerint a pozitívabb gazdasági kilátások fellendíthetik a kisvállalatok érdeklődését az üzleti típusú kis ingatlanok – üzlethelyiség, telephely, iroda, rendelő – iránt.

Az így felkeltett igények a lízingkonstrukció felfutását eredményezhetik. Ezt a várakozást támasztja alá az OTP Ingatlanlízing közelmúltban végzett felmérése is, amelyből kiderül, hogy a legkisebb hazai cégek is kezdik felismerni, hogy alapvetően szükséges külső finanszírozást igénybe venniük ahhoz, hogy a fejlődés útjára lépjenek.

A nyolcszáz cég megkérdezésével végzett felmérés alapján a hazai mikro- és kisvállalkozások háromnegyede szerint az ágazatukban a beruházásokat tipikusan csak külső forrás – banki finanszírozás, uniós pályázat – bevonásával lehet megvalósítani.

Az OTP Jelzálogbank legfrissebb elemzése szerint tavaly – százzal bővülve – meghaladta az 1400-at a fővárosban  épült lakások száma, ugyanakkor az egy évvel korábbihoz képest kilenc százalékkal 1700 közelébe emelkedett a gazdára talált társasházi lakások száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.