BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb számítógépet adhatnak el ebben az évben is

KILÁTÁSOK Az idén sem áll meg a globális személyi számítógép piac csökkenése, az IDC piackutató cég előrejelzése szerint 6,1 százalékkal kevesebb pc-t adnak majd el 2014-ben, mint a múlt évben. A társaság prognózisa szerint összesen 295,9 millió asztali és hordozható számítógép értékesítésével számolhatnak a gyártók. Az IDC számításai szerint ugyanakkor egyre lassabban zsugorodik ez a szegmens, és a tavalyi rekordnak számító, 9,8 százalékos visszaesés már nem ismétlődik meg. Sőt, a társaság középtávú prognózisa alapján 2018-ban is közel 292 millió pc eladása várható, ami alig több mint egy százalékkal marad el az ideitől.

Az IDC elemzése is felhívja azonban a figyelmet a feltörekvő régiókban tapasztalható folyamatokra, amelyek alapvetően befolyásolhatják majd a piacot. Az elmúlt években a feltörekvő országok jelentették az igazi hajtóerőt a globális személyi számítógép értékesítésben, mivel a nagy népességű térségekben is elterjedt a pc-használat. A táblagépek és okostelefonok növekvő népszerűségére igyekeznek reagálni a gyártók is, az ágazat nagy szereplői közül egyre többen jelennek meg a piacon saját táblagéppel, vagy valamilyen hibrid megoldással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.