BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német Posta: Nem kell otthon lenni, ha jön a csomag

Míg a Magyar Posta még csak a városi csomagautomatákat tesztelgeti, addig Németországban már a családi házak kertjébe telepítenek csomagszekrényeket.

A Német Posta áprilistól úgynevezett csomagszekrények felállítását tervezi a családi házas övezetekben, a családi házak előkertjében – derül ki a Postás Szakszervezet nemzetközi híreiből. A csomagszekrények felállításával az online vásárlásoknak köszönhető egyre növekvő csomagforgalomhoz kapcsolódóan, a sikeres kézbesítések számát igyekszik a vállalat a lehető legnagyobb számban biztosítani.

A levélszekrényekhez hasonló csomagszekrényeket csak a Német Posta kézbesítői vehetik igénybe, RFID chip segítségével működnek, s a kézbesítésen túl az áru visszaküldéséhez is igénybe vehetők. Az ügyfeleknek így nem kell otthon maradniuk, illetve más helyszínt választaniuk, ha csomagjuk érkezik.
A Magyar Posta ellenben még csak nemrég kezdte el a csomagautomaták tesztelését tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen. A fejlesztés végére az automatáknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetőség lesz. A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az ügyfelek az automatákat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.