BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éveken át kisebb nyereséget vár a nagy energiacég

A jegyzések erősen zuhannak a német áramtőzsdén. Emiatt az RWE német energiakonszernnek radikális kurzusváltásra van szüksége - jelenti az N24 német hírtévé. És ennek következtében az esseni cégnek évekre jelentősen kisebb nyereségre kell berendezkednie. Ám Peter Teriumot, a konszern elnökét a válságkezeléshez - ami egyben az osztalékok megkurtításával is jár - a cég közgyűlésén támogatták a részvényesek, akik megszavazták az oszralékok megfelezését is, réstzvényenként egy euróra.

Az RWE 2013-ban eurómilliárdos veszteséget szenvedett el és erre az évre is alacsonyabb nyereséggel számol - hangoztatta Terium. Szerinte a cég a jövőben erőteljesebben akar koncentrálni az áramhálózatokra, az energiakereskedelemre, az értékesítésre és a megújuló energiára. Egyébként a részvényesek dicsérettel illlették a vállalat jelelegi takarékossági kurzusát. A költségfegyelem, az üzemek leállítása és a munkahelyek megszüntetése bér népszerűtlenek, de elkerülhetetlenek voltak a többség szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.