BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hármashatárhegy: jogszerűen járt el az MNV?

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) álláspontja szerint jogszerűen mondta fel a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület Hármashatárhegyi sportrepülőtérre vonatkozó vagyonkezelői szerződését, mivel az egyesület nem tett eleget szerződéses kötelezettségeinek. Ezt az MNV közölte pénteken az MTI-vel.

Az MNV közleménye szerint az egyesület nem tett eleget az MNV jogelődjével 1998-ban kötött vagyongazdálkodási szerződésben foglalt elszámolási kötelezettségének, ezért az MNV tavaly júliusban azonnali hatállyal felmondta az egyesület vagyonkezelési szerződését.


A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület az MTI-hez korábban eljuttatta álláspontját, hangoztatva, hogy az MNV megalapozatlanul mondta fel a szerződésüket tavaly nyáron, mivel az egyesület minden szabálynak megfelelt.
Az MNV viszont úgy véli, hogy az egyesület nem teljesítette a vagyonkezelői szerződésben foglaltakat sem, így például a kezelt vagyonon végzett felújítási munkálatokra vonatkozó elszámolási kötelezettséget. Közleményében a vagyonkezelő szervezet emlékeztet arra, hogy több alkalommal is felszólította az egyesületet a szerződés szerint előírt elszámolások benyújtására, amit az egyesület nem teljesített, ezért az MNV azonnali hatállyal felmondta a Hármashatárhegyi vitorlázó-repülőtér területének használatára vonatkozó vagyonkezelési szerződést.
A szerződés szerint, amennyiben a vagyonkezelő írásbeli felszólítása ellenére, az abban foglalt határidőig sem tesz eleget a kötelezettségeinek, a szerződés azonnali hatállyal felmondható. Az MNV ezek alapján jogszerűen mondta fel a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület szerződését - szögezi le az MNV.
A közlemény kitér arra, hogy a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség 2014. március 26-án helyszíni ellenőrzés tartott, ennek során a terület vagyonkezelőjét, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet közel 16 millió forint hulladékgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezte környezetszennyezés és engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenység folytatása miatt.
A Hármashatárhegyi repülőtér a Budai Tájvédelmi Körzetben, országos jelentőségű védett természeti területen helyezkedik el. A felügyelőség ellenőrzéséből kiderült, hogy az egyesület a terület feltöltésére egy hektár területen mintegy 8729 köbméter hulladékot rakott le, amely építési törmeléket (követ, salakot) és egyéb hulladékot (geotextíliát, nylont, téglát, vas- és betondarabokat) is tartalmazott - írta az MNV.

 


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.