BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németország lehet a világkereskedelem húzóereje

A WTO - Kereskedelmi Világszervezet - úgy számol, hogy a globális kereskedelem idén "szerény mértékű", 4,7 százalékos növekedést mutat fel, jövőre azonban a növekedés már 5,3 százalékos lesz. Amennyire a jövő évi növekedés megvalósul, ez összhangban lesz a világkereskedelem utóbbi húsz évben történt átlagos növekedésénéek ütemével - mutat rá a BBC News.

A brit tévé szerint a prognózisok összhangban vannak más olyan adatokkal, amelyek azt mutatják, hogy a világkereskedelem fokozatosan talpraáll a pénzügyi válság után. Az N24 német hírtévé pedig a WTO szakértőinek azt a becslését emeli ki, amely szerint a globális kereskedelem idei és jövő évi várható növekedését az Egyesült Államok és Európa gazdaságának várható alakulása teszi lehetővé, élén Németországgal.

"A németországi adatok tartós javulást mutatnak" - hangoztatta Genfben Coleman Nee, a WTO közgazdásza. Hiszen az idei első negyedévi adatok a németországi gazdasági élénkülés jelentős megszilárdulásáról tanúskodtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.