BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óvatos internetbankolásra hívják fel a Windows XP-vel rendelkezők figyelmét

Veszélyeztetettebbekké válnak a Windows XP operációs rendszert használó számítógépek, miután szerdától a Microsoft nem frissíti tovább a programot, ez leginkább az internetbankot használókat érintheti Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági munkacsoportjának elnöke szerint - írta a Magyar Hírlap.

A lap keddi számában a szakember kifejtette, hogy a frissítések elmaradása megkönnyíti a számítógépekbe történő behatolásokat, az adathalászok tevékenységét.

Bár a bankjegykiadó automaták jelentős részén is ilyen rendszer fut, használatuk mégis biztonságos marad - állítja a szakember, mert védelmük többszörösen biztosított. A pénzkiadó automaták zárt rendszerben kapcsolódnak a központhoz és egymáshoz.

Emellett rendszerint egy ellenőrző program folyamatosan vizsgálja, hogy módosultak-e az automaták szoftverei - tette hozzá Jakab Péter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.