BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol és az OTP került a világ legnagyobb vállalatai közé

Két magyar cég fért fel a Forbes listájára, a világ kétezer legnagyobb vállalata közé. A Mol az 1105. helyet foglalja el, az OTP Bank pedig a világ 1271. legnagyobb cége.

A legnagyobb vállalat a Földön a kínai ICBC bank, csakúgy, mint tavaly. Nem változott a második helyezett sem, a China Construction Bank is tartja a helyét. A harmadik helyen azonban változás volt: feljött az Agricultural Bank of China, a JPMorgan Chase ezzel lekerült a dobogótól.

A Forbes négy pénzügyi mutató alapján rangsorolja a vállalatokat, az árbevétel, a profit, a befektetések és a piaci érték számít. A legnagyobb árbevételt a Wal-Mart Stores érte el, a legnagyobb profitot a Fannie Mae amerikai bankház, amely a legnagyobb vagyonnal is rendelkezik. A legnagyobb piaci értékkel az Apple rendelkezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.