BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az E.On és az RWE is rosszul járt az enyhe téllel

Németország legnagyobb energiacégeire rosszul hat az árak csökkenése az áramtözsdéken és az erős euró. Ezen kívül az enyhe téli időjárás is kihatott az energia iránti keresletre.

Ennek következtében az üzleti forgalom összege az idei első negyedévben 11 százalékkal, 31,82 milliárd euróra csökkent. Az N24 német hírtévé szerint az év elején az erős euró mindenekelött Oroszországban éreztette a hatását. A rubel leértékelődése és a csökkenő fogyasztás miatt az E.On Oroszországban közel feleannyi bevételre tett szert. A szokatlanul enyhe tél és a csökkenő nagykereskedelmi áramárak az RWE német energiakonszernnél is éreztették hatásukat.

Az idei első negyedévben az RWE nettó nyeresége negyedével, 995 millió euróra esett vissza - közölte az esseni cég elnöke, Peter Terium. Az idén a cég azzal számol, hogy a nettó eredménye 1,2-1,4 milliárd euró lesz az előző évi 2,3 milliárd euróval szemben. A vállalatot a több mint 31 milliárd euróra rúgó adósság is sújtja. Ez az összeg azonban Terium szerint ez év végéig 26 milliárd euróra csökken, mindenekelőtt a Dea leányvállalat eladásának köszönhetően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.