BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásárolhat az Apple

Története legnagyobb felvásárlására készül az Apple, amerikai sajtóinformációk szerint a társaság 3,2 milliárd dollárt költene a Beats Electronics nevű vállalat megszerzésére.

A 2008-ban egy rapsztár, Dr. Dre és egy üzletember által alapított cég prémium kategóriás mikrofonok és fejhallgatók gyártására szakosodott, januárban pedig egy előfizetős online zenei szolgáltatást is elindítottak Beats Music néven. Valószínűleg ez utóbbi keltette fel igazából az Apple érdeklődését, igaz azt nem lehet tudni, hogy a havonta tíz dollárba kerülő szolgáltatásnak mennyi felhasználója van. A vonzerejét ugyanakkor növeli, hogy a Beats megállapodott az AT&T-vel is a megoldás forgalmazására, ami jelentősen megnöveli a potenciális közönséget.

A kiszemelt vállalat tavaly 1,2 milliárd dolláros bevételt ért el, és a sikereinek köszönhetően a közelmúltban 500 millió dolláros befektetéshez jutott egy kockázati tőke cégtől. Az Apple eddigi legnagyobb összegű akvizíciója 400 millió dolláros volt 1997-ben, akkor a NeXT Computer Systems-t vették meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.