BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Senki többet, tizenkettedszer? - Megint vihető az utolsó Malév-gép

Az utolsó Malév-gépet már tizenkettedszerre próbálják meg eladni.

Újra meghirdette a Malév vagyontárgyait a nemzeti légitársaság felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. (NRN). A határidő június 6-án jár le. A felszámoló megint elsősorban az egész csomagra várja az ajánlatokat. Például az utolsó Malév-gépet és két másik gép katalogizált alkatrészeit már tizenkettedszerre hirdették meg 1 millió 750 ezer dollárért ( mintegy 390 millió forint). A balatonlellei üdülőért 323 millió, a benne lévő tárgyakért 4 millió forintot remélnek.

A csomag jelentős részét pedig különböző cégekkel szembeni követelések alkotják. A folyamatban lévő bírósági eljárások és a Bombardier-gép eladásának nehézségei miatt a felszámolás a tervezett június 30-i határidőre egyre biztosabb, hogy nem fejeződik be. Mintegy 900 ember két éve vár a pénzére, ami nettó 2 milliárd forint. Ezt a felszámolás biztosan nem fedezi, ezért állami segítséget kértek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.