BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sepp Blatter újra indul, gondok a vb előkészületeivel

A brazíliai labdarúgó világbajnokság június 12-i megnyitója előtt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Rio de Janeiróban fog ülésezni. A FIFA tegnap adta ki az ülés programtervezetét. Ezek szerint szóba kerül majd a tavalyi évi költségvetés, amely alapján 1386 millió dolláros bevétel mellett 1314 milliós kiadás történt, így 72 millió dolláros eredmény született.

Tovább folytatják a sokszor emlegetett reformokat a korábbi korrupciós botrányok után. Sepp Blatter, a FIFA jelenlegi elnöke nemrég bejelentette négy ciklus után, hogy újra indulna a 2015-ös elnökválasztáson, mivel érez még magában annyi erőt, hogy további öt évet irányítson. Az egyetlen kihívó eddig a francia Jérome Champagne, aki korábban a szövetség helyettes főtitkára volt.

A brazíliai vb-vel kapcsolatban Jerome Valcke közölte, hogy négy stadion (a Sao Pauló-i Corinthians Aréna, a curitibai Baixada Arénát, a Porto Alegre-i Beira-Rio Stadion és a cuiabái Pantanal Aréna) csak az utolsó pillanatban készül majd el. A FIFA főtitkára szerint a szociális feszültségek sem csökkentek a tavalyi Konföderációs Kupa óta, amikor is a vb ellen tüntettek. A 12 vb-helyszín repülőterei közül legalább ötnek a bővítése várhatóan nem készül el határidőre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.