BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új lehetőséget jelent a felhő a kkv-knak is

Közösségivé váló kommunikáció, az üzleti információk hatékonyabb felhasználása, a mobilitás, illetve az adatok védelme a meghatározó trendek napjainkban a vállalati informatikában Kirk Gregersen, a Microsoft Office üzletágának marketingvezetője szerint.

A szakember a Világgazdaságnak nyilatkozva rámutatott, hogy a felhő alapú megoldások kulcsszerepet játszanak abban, hogy a kisebb cégek is hozzáférhetnek olyan eszközökhöz, rendszerekhez, amelyek még öt évvel ezelőtt is csak a legnagyobb társaságok kiváltságai volt. Ezáltal új lehetőségek nyílnak meg a kis- és közepes vállalatok előtt, új képességeket építhetnek be a portfóliójukba.

A felhő alapú megoldások iránti folyamatosan növekvő igény egyébként megmutatkozik a bevételekben is, Kirk Gregersen közlése szerint a Microsoft negyedévről negyedévre 300 százalékos bevétel növekedés tapasztalható ezen a területen. A felhőből elérhető Office 365 irodai alkalmazás pedig a leggyorsabban fejlődő kereskedelmi termék jelenleg a vállalatnál.

„Az ilyen jellegű megoldások számos előnyt kínálnak a vállalati felhasználóknak, elég csak arra gondolni, hogy mindig a legújabb verzió áll rendelkezésre, nem kell foglalkozni a frissítéssel, a jogszabályi megfelelőséggel, rugalmasan képesek alkalmazkodni a változó igényekhez, és összességében olcsóbb is, mint a hagyományos rendszerek, így az informatikai költségvetésben megmaradó összeget fontosabb dolgokra tudják fordítani” - közölte Kirk Gregersen.

A Microsoft irodai alkalmazásait jelenleg már több mint egymilliárdan használják világszerte. A vállalat a közelmúltban tette elérhetővé iPad-en is az Office teljes kínálatát, amit mindössze néhány hét alatt 18 millióan töltöttek le.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.