BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordokat dönt a vb televíziós nézettsége

Több országban is rekordnézettségeket hozott a labdarúgó-vb közvetítése. A Brazília-Horvátország 3-1-es mérkőzést 42,9 millióan nézték a TV Globón, ami így 2014 legnézettebb sportműsora lett.

Az Olaszország-Anglia 2-1-es mérkőzést Angliában a BBC-n 14,2 millióan követték figyelemmel. Az Uruguay elleni 1-2-es kudarcot 20 millióan figyelték, ami idei nézettségi rekord. Hasonló csúcsot állítottak fel Olaszországban, ahol az Uruguay-Olaszország 1-0-ás derbi 12,8 millió embert vonzott a RAI Unón. Japánban az Elefántcsontpart elleni 2-1-es vereségnek 34,1 millió követője volt az NHK-n, a meccs az eddigi legnézettebb sportműsor lett, megduplázva a korábbi csúcsot.

Franciaországban 16,7 millióan figyelték a Svájc elleni 5-2-es sikert, a legutóbbi közvetítési rekord, 22 millió fővel a 2006-os, olaszok ellen elvesztett vb-döntő volt. A német ARD-n a Németország-Portugália 4-0-ás mérkőzés 24,6 milliós közönsége az idei év legnézettebb idei sportesemény lett. Az amerikai ESPN a Ghána-Egyesült Államok 1-2-es meccsnek 11,1 millió nézője volt, míg a Portugália elleni 2-2-őt már 25 millióan nézték meg, 18,2 millióan az ESPN-en. Korábban csak a női mérkőzést néztek meg közel ennyien.

A FIFA 150 millió dollárt költött a brazíliai közvetítésekre, több mint 700 közvetítő vásárolt liszenszet a televíziós, rádiós, internetes közvetítésekre. A közvetítési jogokból 1,7 milliárd dollár bevétel vár a szövetség.

Magyarországon a köztévé közvetítette meccsek a legnézettebbek közé tartoznak, megelőzve az általános gyakorlattal szemben a kereskedelmi adókat, közel 24 százalékos heti átlagos nézettségi aránnyal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.