BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új szoftverek az Apple-nél

Új stratégiai irányokat és operációs rendszereket ugyan bejelentettek az Apple hétfőn kezdődött fejlesztői konferenciáján, azonban az igazi nagy hír hiányzott az eseményről. A társaság komoly lehetőségeket lát az okos otthonokhoz kapcsolódó technológiákban, ennek megfelelően bemutattak egy olyan eszközt, amelyről egy-egy háztartás valamennyi internetkapcsolatra képes készüléke vezérelhető.

Egy másik fontos terület, amely kiemelt figyelmet kaphat a jövőben az Apple-nél az egészségmegőrzés, ám egyelőre csak a különböző okoseszközökből érkező adatok integrálása, illetve egy egészségügyi szolgáltató közreműködésével azok értékelése szerepel a tervek között.
Szoftveres szempontból viszont fontos események zajlottak az Apple fejlesztői konferenciáján. Bemutatták ugyanis a Mac számítógépek operációs rendszere, az OS X új generációját, a Yosemite-t, illetve a cég okostelefonjain és táblagépein használt megoldás legújabb verzióját, az iOS 8-at. Emellett egy új, a fejlesztők dolgát jelentősen megkönnyíti programnyelv, a Swift is debütált.

Közben kiderült: az Apple lehetővé teszi szoftverfejlesztőknek, hogy virtuális deviza műveleteket is beépítsenek alkalmazásaikba. Az elfogadott virtuális devizák köréről még nincs hír.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.