BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom 1700 dolgozójától válik meg

A következő két évben mintegy 1700 munkatársától válik meg a Magyar Telekom. A vállalatnál működő munkavállalói érdekképviseletek szerint nem reális a bejelentett leépítés, azonban a távozó kollégáknak nyújtott segítség miatt aláírták az erről szóló megállapodást.

A Magyar Telekom megállapodott a vállalatnál működő érdekképviseletekkel a következő két évet érintő bér-, létszám és béren kívüli juttatási kérdésekről. A társaság jelentős karcsúsítást hajt végre a következő két évben, 2014-2015-ben összesen mintegy 1700 embertől válnak meg. A lépést a külső környezettel, a globális és hazai távközlési piacot jellemző erős versennyel indokolta a távközlési cég, amely a versenyképessége megőrzése miatt kényszerül radikális költségcsökkentő intézkedésekre.

A létszámcsökkentésre több ütemben kerül sor, a munkatársak egy része az idén, egy részük a jövő évben távozik a vállalattól.

A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését az Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezenfelül önkéntes programot is meghirdetett a cég, amelynek keretében az elbocsátásra önként jelentkezőket további egyedi juttatások illetik meg.

A Magyar Telekom munkavállalói érdekképviseletei szerint a nagymértékű leépítés nem reális. A megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag által biztosított segítség indokolta részükről. Az elbocsátás a munkavállalók leterheltségének aránytalan növekedését okozhatja és veszélyezteti a munka-magánélet egyensúlyát – fogalmaznak közleményükben az érdekképviseletek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.