BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóvégrehajtás alá került több NB I-es klub is

Végrehajtás alatt áll a Diósgyőr, a Kecskemét, a Győri ETO, és az NB II-es Kaposvár fociklubjait működtető cég is - írta meg az mfor.hu. A Győr azóta rendezte a tartozását, a Diósgyőr állítja: nem igaz a hír.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatbázisa szerint adóhatósági végrehajtás van folyamatban több NB I-es klub ellen. A végrehajtás alatt állók listájában ugyanis ott van a Diósgyőr Futball Club, a Győri ETO FC, az azóta már kiesett Kaposvári Rákóczi és a Kecskeméti Tornaegylet Labdarúgó Kft. is. Ezt az információt a NAV külön is megerősítette az mfor.hu-nak.

Emiatt azonban egyelőre nincs veszélyben a klubok élvonalbeli szereplése. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hatályos klublicensz szabályzata alapján ugyanis csak akkor van eljárási kötelezettsége az MLSZ-nek, ha jogerős felszámolási és/vagy végelszámolási eljárás indul a szervezetek ellen.

A Győri Eto FC ma banki átutalással teljesítette az aktuális fizetési kötelezettségét, az ennek megtörténtét igazoló banki átutalást a délelőtt folyamán bemutatták a NAV vezető munkatársainak is. A klub így már rendelkezik a NAV-ot érintő aktuális kötelezettségek teljesítését követően nullás igazolással - írták a győriek lapunknak.

A győriekkel szinte egy időben reagálta a klub honlapján a Diósgyőr FC Kft. is, szerintük a hír nem igaz: mint írják, a Diósgyőr FC Kft. ellen végrehajtási eljárás nincs folyamatban, a cégnek nincs lejárt köztartozása sem.

Ami a többi klubot illeti: a Felcsút tavaly 79 milliós tartozással rendelkezett, amivel szemben mindössze 1,8 milliós saját tőke állt. Jelentősen nőtt még a Budapest Honvéd eladósodottsága is annak eredményeként, hogy bár a tartozásai szinte stagnáltak, a klub saját tőkéje több mint a felére apadt.

Ezzel szemben vannak eminensek is a mezőnyben. Így például az MTK Budapest egy 700 milliós tőkeemelésnek és több mint felére zuhanó adósságának köszönhetően szinte tizedére mérsékelte az adósságrátáját. Ezzel az NB I mezőnyében a legjobb helyzetbe került. Második legjobb adattal a debreceni klub rendelkezett tavaly, bár a stadionépítés miatt óriási mértékben (50 millióról 600 millióra) ugrott a kötelezettsége és ezzel párhuzamosan még a tavalyi év vesztesége a saját tőkét is apasztatotta - írja az mfor.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.