BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belehúz a NAV: Már nyolc fogadási oldalt blokkolhatnak

Sorra hozza blokkolási határozatait a NAV a tiltott szerencsejátéknak minősíett online fogadási oldalakkal szemben.

Már nyolc, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó honlap ideiglenes blokkolásáról döntött a NAV. Legutóbb a 10bet.com került fel az adóhatóság listájára. „Az érintett honlapon olyan játékban lehet részt venni, amely szerencsejátéknak minősül, annak szervezésére azonban az állami adóhatóság nem adott engedélyt, ezért ezen játékok tiltott szerencsejátéknak minősülnek” – olvasható a NAV határozatában, amelyben az oldal 90 napos ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét rendelte el.

Az oldal tanúsága szerint Curacao kormánya által kiadott engedély alapján működik az oldal és adómentesnek hirdeti magát. „Berobbanva 2003-ban az online sportfogadás világába a 10bet azonnal az élvonalba került, a legjobb fogadási lehetőségeket és szolgáltatásokat kinálva. Ma a 10bet több mint 90 országban kinálja tapasztalatait és állandóan megújuló fogadási lehetőségeit klienseinek nap mint nap” – írja magáról az oldal.

A blokkolás folyamata azzal kezdődik, hogy a NAV honlapjának szf.hu aloldalán hirdetményben megjelenik az illegális oldal ellen indított eljárásról szóló határozat. Tizenöt nap elteltével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja az online fogadási oldal legkésőbb egy napon belül történő hozzáférhetetlenné tételére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.