BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezár a komáromi Nokia-gyár - 1600-an veszthetik el az állásukat

Bezárják a Nokia komáromi gyárát – erősítették meg a Népszabadság információját. A lap szerint a leépítéseket szeptembertől kezdik meg három lépcsőben. November 30-án tesznek lakatot az üzemre. A gyár 15 éve kezdett termelni, a döntéssel több mint 1600 munkahely szűnik meg. A termelést Ázsiába viszik. Összesen több mint kétezren veszíthetik el az állásukat: háromszáz inaktív dolgozó, és ugyanennyi beszállító alvállalkozó munkahelye is megszűnik.

A lap információját a cég nem kívánta kommentálni.

A cégvezetés, az érdekképviselet jelenlétében csütörtökön délután bejelentette a munkavállalóknak a Nokia Komárom Kft. novemberig megvalósuló bezárását - mondta László Zoltán, a cég helyi Vasas szakszervezeti alapszervezetének vezetője, és egyben az üzemi tanács elnöke az MTI-nek. A dolgozóknak járó juttatásokról július 28-án kezdik meg az egyeztető tárgyalásokat - tette hozzá.

közös, öt elemből álló akciótervet dolgozott ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium - közölte Szijjártó Péter, a KKM parlamenti államtitkára. Az államtitkár csütörtökön utasította a befektetési ügynökség vezetőit, hogy azonnal gyorsítsák fel az előrehaladott tárgyalásokat azzal a három külföldi vállalattal, melyek Komáromban komoly munkahelyteremtéssel járó termelő beruházást akarnak létrehozni.

 

A komáromi egység bezárása része a Microsoft hét elején megszelőztetett átszervezési tervének, amelynek során a társaság optimalizálni kívánja termelési folyamatait - írja a Népszabadság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.