BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy német győztese már biztosan lesz a döntőnek

Németország egyik legnagyobb sportszergyártója már biztosan ünnepelhet: az Adidas vezetői már egészen biztosan pezsgőt bonthatnak, bár az örömük azért őszintébb lesz, ha Németország nyeri a döntőt.

Az már eldőlt, hogy Adidasban játszó csapat fogja nyerni a világbajnokságot. A Handelsblatt összeállításából az is kiderül: az Adidas már a döntő utáni ünneplésre is felkészült. Már legyártották az első szállítmányokat azokból a német mezekből, amelyekre fellvarrták a negyedik német vb-győzelemre jelképező negyedik csillagot, ahogy a háromcsillagos argentin mezek is elkészültek.

Az Adidas szállította a világbajnokság hivatalos labdáját is, ebből várhatóan 14 milliót adnak majd el, ami egymillióval felülmúlja a 2010-es eladásokat. A legtöbb játékosnak ők szállítják a cipőket is.

Az idei volt a cégnél minden idők legjobb világbajnoksága a lap szerint: idén összesen közel 8 millió nemzeti mezt adnak el, ami másfélmillióval több a négy évvel ezelőttinél. A cég futballból származó bevételei idén várhatüóan meghaladják a 2 milliárd eurót, ez is új rekord.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.