BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megelőzte a Volkswagen a General Motorst

A Volkswagen megelőzte a General Motors autógyárat az első félévi autóeladásokban, ezzel átvette a Toyotát követő második helyet az értékesítési rangsorban.

A General Motors (GM) szerdai közleménye szerint az első félévben 4,92 millió járművet (személygépkocsit és haszongépjárművet) értékesített. A Volkswagen ezzel szemben 4,97 millió járművet adott el.

A Toyota ebben a hónapban, később hozza nyilvánosságra első félévi eladási adatait. Az első negyedévet azonban az eladási lista élén zárta, és az idén 10,1 millió autót készül értékesíteni.

A Volkswagen 5,9 százalékkal növelte eladásait az első félévben, gyorsabb ütemben, mint a GM, amely csupán 1,4 százalékról számolt be. Tavaly a Toyota végzett a lista élén 9,98 millió jármű eladásával, a General Motors a második, a Volkswagen pedig a harmadik helyezést érte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.