BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negyedmillióval nőtt a Telenor mobilnetes tábora

A második negyedévben 253 ezerrel nőtt a Telenor Magyarország mobilinternet szolgáltatását használó ügyfelek száma az egy évvel korábbihoz képest, és meghaladta az egymilliót. 

A cég árbevétele 700 millió forinttal bővült éves összevetésben és meghaladta a 38,8 milliárd forintot. A második negyedévben 2,53 milliárd forintot költött beruházásokra a Telenor Magyarország, ez egymilliárd forinttal volt több, mint 2013. hasonló időszakában. A növekedés főként a 4G-s hálózat fejlesztéséhez kapcsolódó beruházásoknak volt köszönhető.

A társaság az április-júniusi időszak végén 3,435 millió előfizetővel rendelkezett, ez 20 ezerrel volt kevesebb, mint 2013. második negyedévében. A cégnél az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege 3385 forint volt, ez 99 forinttal maradt el az egy évvel korábbitól.

A társaság mobilinternet-ügyfeleinek száma a 2013 második negyedévi 803 ezerről 253 ezerrel, 1,057 millióra bővült, ami 31 százalékos növekedésnek felel meg.

A Telenor Magyarország a második negyedévben 38,85 milliárd forintos bevételt ért el, ez 700 millióval haladta meg az egy évvel korábbit. A növekedésben az okostelefon-értékesítés mellett néhány egyszeri pozitív tétel is szerepet játszott. Az EBITDA egyszeri tételek nélküli nominális értéke kissé elmaradt a 2013 második negyedéves szinttől az üzleti ügyfelekre kivetett magasabb távközlési adó miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.