BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tömeges levágások Litvániában az afrikai sertéspestis miatt

Az afrikai sertéspestis elleni harcban Litvániában tömeges állatlelágást rendeltek el. A sertésekre halálos veszélyt jelentő, ám az emberekre ártalmatlan betegség a balti orság északkeleti részében, egy sertéstelepen muatták ki - közölte az üzemeltető Idavang dán cég szóvivője.

Az ott élő 19 ezer sertést le fogják vágni. Az üzem - az egészségügyi hatóság szerint - a lett és a fehérorosz határ közelében található. Előzőleg Lengyelország keleti részében öt sertés beoltásáról érkezett jelentés.

Az állatokat azonban leölték, és a határvidéken található 37 sertéstelepet pedig vesztegzár alá helyezték. Lettország egyébként kedden úgy határozott, hogy bőviti a vesztegzár alá helyzett terület nagyságát a Fehéroroszországgal, Észtországgal és Oroszországgal határos térségekben, ahol már 185 sertés leöltek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.