BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU kész tárgyalni a Déli Áramlatról

Az Európai Bizottság energiaügyi biztosa üdvözölte a bolgár kormánynak azt a döntését, hogy felüggesztenek minden munkát a Déli Áramlat gázvezeték építésével kapcsolatban. Günther Oettinger szerint Brüsszel kész tanácskozáson részt venni a bolgár hatóságokkal a Déli Áramlat-projekt megvalósításáról.

A biztos azt követően nyilatkozott, hogy Brüsszelben találkozott Jekaterina Zakarieva gazdaságfejlesztésben illetékes miniszterelnök-helyettessel. "Szeretném hangsúlyozni, hogy a projekt fontos Bulgária és Európa részére, de azt megfelelően kell létrehozni azért, hogy ne állítsa le az Európai Bizottság" - mondta a bolgár miniszterelnök-helyettes. Az Itar-TASZSZ idézte a bolgár gazdaság- és energiaügyi minisztérium korábbi közleményét, amely szerint a Déli Áramlat projekt megvalósítása fontos mind Bulgária részére, mind a gázszállítások diverzifikálása és gazdasági szempontból. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.