BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szaúd-Arábia is betiltotta a romániai szarvasmarha-bevitelt

Szaúd-Arábia is betiltotta a szarvasmarha-bevitelt Romániából. A román állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság (ANSVSA) közölte: a rijádi hatóságok döntéséről az Európai Bizottság tájékoztatta Bukarestet.

Oroszország után most Szaúd-Arábia is betiltotta a szarvasmarha-bevitelt (élő állat és hús) Romániából. A román állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóság (ANSVSA) közölte: a rijádi hatóságok döntéséről az Európai Bizottság tájékoztatta Bukarestet.

A szaudi királyság azzal indokolta a lépést, hogy két hónappal ezelőtt felütötte a fejét a szivacsos agyvelőgyulladás Romániában.

A bukaresti szakhatóság emlékeztet, hogy májusban egy Kolozs megyei farmról származó szarvasmarhában azonosították a kergemarha-kórt, a megbetegedés pedig elszigeteltnek bizonyult. Az ANSVSA leszögezte, a romániai marhahús – kivéve az érintett erdélyi farmról származót – továbbra is forgalmazható külföldön, a lakosság egészségét pedig semmilyen veszély nem fenyegeti.

VG-online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.