BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a tojásfeldolgozással, tojástermékek gyártásával foglalkozó társaság az MTI-vel.

A 2012 novemberében indult kutatás eredményeképpen a Capriovus Kft. kifejlesztette a természetes eredetű antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal dúsított száraztészta prototípusát. A Trikolór tészta hozzájárulhat a fogyasztók egészségvédelméhez, általános egészségi állapotának javításához - írták.

A K+F propjekt a Capriovus Kft. szigetcsépi telepén valósult meg a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben. A projekt elsődleges célja a tojótyúkokat érő hőstressz hatások mérséklése, valamint a tojás, mint alapanyag minőségének javítása, a másodlagos cél a tészta természetes antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal történő dúsítása volt. 

A vállalkozás közleménye szerint több mint 23 éve foglalkoznak tojásfeldolgozással, tojástermékek és tojásporok előállításával. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat 3 munkahelyet tud megőrizni, így jelenleg 65 dolgozót foglalkoztatnak.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 2,38 milliárd forint volt, míg 2012-ben 2,43 milliárd forintot tett ki.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.