BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új fegyver a graffitik és a falragaszok ellen

A közterek, aluljárók falát, díszítményeit, elektromos és egyéb szerelvényeit sokszor csúfítják a nemkívánatos graffitik, falfirkák vagy falragaszok.

A BASF Coatings vállalati üzletága azonban új fejezetet nyithat ezen a téren, mert kifejlesztett egy speciális porlakkot (a RELEST Powder PUR Anti-Stickert), amely tapadást gátló felületével korlátozza az ilyesfajta „alkotások” létrehozását, vagyis enyhén érdes felülete miatt a falragaszok nem tapadnak meg olyan jól a felületen, illetve a graffitik könnyebben eltávolíthatóak róla.

A lakkot egyébként speciálisan lámpaoszlopok és közlekedési jelzőlámpa oszlopok, áramelosztó dobozok befestésére fejlesztették ki, kiválóan tűri az időjárási megpróbáltatásokat, a vegyi és mechanikai hatásokat.

Alkalmazása remek védelmet nyújt nem csak a szennyeződések, hanem a korrózió ellen is, ezáltal csökkenti a karbantartási és tisztítási költségeket.
Úgy tűnik tehát, hogy a RELEST Powder néven piacra dobott termék sokoldalú karrier előtt áll, mert – a felsoroltakon kívül – sokféle kültérben használt berendezés és gép bevonataként szóba jöhet, de kerítéseket és épülethomlokzatokat is óvhatunk vele.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.