BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adós maradt az Apple az igazi nagy dobással

A világot ugyan nem váltotta meg az Apple a kedden bejelentett új készülékeivel, azt azonban egyértelműen demonstrálta a cég, hogy nem veszett ki az újító képesség a fejlesztőikből és képesek lépést tartani a piaci trendekkel.

 Komoly nyomás nehezedik Tim Cookra, aki a vállalat irányítását az alapító Steve Jobs halála után vette át, hiszen a technológiai ipart több alkalommal – például az iPod-okkal, majd az iPhone-okkal – felrázó és alaposan átformáló társaság kapcsán továbbra is egyértelmű elvárás, hogy igazi újítóként szerepeljenek. Nos, ez az elmúlt években kevésbé sikerült, hiszen tulajdonképpen az iPad 2010-es bemutatása óta nem állt elő új termékkel a cég. A helyzet a héten megváltozott, hiszen Tim Cook kedden bemutatta a már évek óta várt okosórát, az Apple Watch-t, azonban az újdonság első fogadtatása nem volt igazán kirobbanó. A cég bejelentéseinek hatására komoly mozgolódásba kezdett a társaság részvényének árfolyama, és bár a bemutató kezdete előtt 100 dollár közelébe erősödött a papírok értéke, a két új, a korábbiaknál nagyobb kijelzővel ellátott és ezzel a globális trendekre reagáló iPhone modell és az okosóra ellenére valamivel a nyitóár alatt zárta a napot az Apple. Igaz, a csökkenés minimális, 0,38 százalékos volt, azonban jól mutatja, hogy ezúttal sem sikerült valóban lenyűgözőt alkotnia a vállalatnak.

Érdekesség, hogy míg az iPhone6-osok és az Apple Watch bejelentésekor gyengült a részvény, addig az új szolgáltatások ismertetésekor nőtt a papírok értéke. A piac tehát pozitívan fogadta, hogy a cég igyekszik minél jobban szélesíteni a portfóliót, ami jó alapot kínál a bevétel növeléséhez és különösen pozitív visszhangot váltott ki, hogy végre az Apple is belépett azon technológiai vállalatok körébe, akik igyekeznek megtalálni a legjobb megoldást arra, hogy az okostelefont fizetési műveletekre is lehessen használni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.