BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új irány a szerencsejáték-oldalak blokkolásában

Miközben lehetetlen küldetésnek tűnik az online sportfogadási oldalak blokkolása, a NAV már a netes pókertermeket is hozzáférhetetlenné tenné.

Elvileg már 15 online fogadási oldalt blokkolt a NAV, de pénteken még találtunk köztük olyat (betsson.com), amelyik hibátlanul, magyar nyelven is hozzáférhető volt. Újabban azonban új irányt vett az adóhatóság blokkolási hulláma és a sportfogadási oldalak után az internetes pókertermeket vette célba. Pénteken a PokerStars honlapjának ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét rendelték el. Rögtön a legnagyobb szereplővel kezdték, ugyanis a PokerStars a világ legnagyobb online pókerterme, ahol több pókerjáték, nagyobb versenyek és több játékos van, mint bármely más oldalon. „A PokerStars licenccel rendelkező és bejegyzett jogi személyiségű társaság, melynek székhelye Málta, és vonatkozik rá minden olyan szabályozás és törvény, amely az ott működő más vállalkozásokra. Nem online kaszinó. Soha nem a ház ellen játszol, hanem más, hozzád hasonló valódi pókerjátékosok ellen, a világ minden tájáról” – olvasható a pókerterem honlapján. Minden valódi pénzes kasszából jutalékot szednek, de a játékpénzes pókerjátékokban való részvételnek semmilyen költsége nincs. A céggel kapcsolatos legutóbbi hír, hogy Bulgáriában a pókeroldalak közül elsőként kapta meg a legális online szerencsejáték engedélyt a Bolgár Szerencsejáték Felügyelettől. Hamarosan pedig új tulajdonosa lehet, ugyanis az Amaya kanadai online szerencsejáték vállalat szeptember 30-án 4,9 milliárd dollárért megveheti a PokerStars és a Full Tilt Poker anyacégét. Utóbbi kettőnek összesen 85 millió regisztrált játékosa van. Az online készpénzes pókerjátékok forgalmának több mint 55 százaléka a PokerStars termeiben zajlik. Az idei versenysorozatban 40 millió dollár a garantált főnyeremény.

"A tiltás valós hatását csak hosszabb távon lehet felmérni. Bízunk abban ugyanakkor, hogy a bevezetése óta mind népszerűbb Tippmixpro internetes fogadás – azonos feltételek esetén – ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is fel tudja venni a versenyt a konkurens szolgáltatókkal” – válaszolta lapunknak a Szerencsejáték Zrt. Hozzátették: a Tippmixpro forgalma az indulástól követően folyamatosan növekszik, töretlen a játékkedv az online sportfogadás iránt. A nyári időszakban az online fogadások részarányának és az átlagos napi játékosok számának egyértelmű növekedését tapasztalták, azonban mivel a labdarúgás határozottan a legnagyobb érdeklődésre számot tartó esemény, ez a növekedés inkább a labdarúgó világbajnokságnak a következménye.

Szakportálok szerint a magyar hatóságok eljárása se nem tisztességes, se nem hatékony. „A blokkolás eredményessége szempontjából nem mindegy, hogy előtte lehetőséget adnak-e a szolgáltatóknak arra, hogy igényeljenek liszenszet, vagy sem. A szolgáltatóknak a legjobb módszer magyar piacon maradásra az IP cím megváltoztatása” – írta a Fortunaweb.hu. Szerintük a legtöbb cégnek tíznél több, saját célra regisztrált IP címe van, így nyert ügyük van a hatóságokkal szemben. Ugyanakkor még több olyan online szerencsejáték oldal van, ahol a NAV még semmilyen tiltást nem rendelt el, vagyis ugyanúgy működnek, mint a blokkolási hullám előtt.

Nemzetközi futamokra is lehet fogadni

Bővülnek a fogadási lehetőségek a lóversenyfogadás területén. „Szeptember 8-tól, minden nap az Ötösbefutó mellett, újabb nemzetközi futamok kerülnek be a napi kínálatba, minden délután 15 percenként jönnek a színvonalas galopp és ügetőversenyek. A futamokról élő internetes közvetítés is látható” – olvasható a Kincsem park honlapján. A fogadásszervező tétre és befutóra (az első két helyezettet kell sorrendben eltalálni) szervez játékot. Hétvégenként továbbra is a hazai versenyek élveznek prioritást, de az eddigihez hasonlóan, akkor is szerepelnek a programban külföldi futamok, a terveik szerint egyre nagyobb számban.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.