BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fejleszt a T-Systems Budapesten

Közel 800 millió forintból korszerűsítette adatközpontját a T-Systems Zrt., a fejlesztésnek köszönhetően a létesítmény energiafogyasztása jelentősen csökken. A modernizáció jó lehetőséget kínál a nemzetközi terjeszkedésre is.

Lezárta a T-Systems Magyarország Zrt. a budapesti Asztalos Sándor utcában található adatközpontjának korszerűsítését, a 790 millió forintos beruházás révén számottevő mértékben nőtt a létesítmény energiahatékonysága – mondta el a cég tegnapi sajtótájékoztatóján Ragoncsa Géza, a vállalat vezérigazgató-helyettese. A fejlesztés 2010-ben indult, a projekt keretében többek között a mérési és hűtési rendszereket is modernizálták. A Közép-Európa legnagyobb adatközpontjának számító létesítményben már a beruházás első fázisát követően 1,3 millió kilowattórát takarítottak meg évente, amely ötszáz átlagos háztartás éves energiafogyasztásának felel meg. A teljes rekonstrukció összes megtakarítása várhatóan megközelíti a 3 millió kilowattórát évente.

A most befejezett fejlesztés fontos eleme a T-Systems stratégiájának, amelyben kulcsszerepet játszanak a felhő alapú megoldások, illetve a menedzselt szolgáltatások. Az adatközpontban megvalósult modernizáció jó lehetőséget kínál a vállalat számára a nemzetközi terjeszkedésre is. A létesítmény ügyfeleinek kétharmada külföldi vállalat, ugyanakkor a bevételben számarányuknál jóval nagyobb részt képviselnek a hazai cégek, ami annak köszönhető, hogy számos magyarországi nagyvállalat, illetve bank helyezte el ott az adatközpontját. A jövőben a külföldi ügyfelek arányának növekedésére számítanak. Bővítésre még van lehetőség, igaz a T-Systems adatközpontjának jelenlegi 70 százalékos kihasználtsága európai összevetésben magasnak mondható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.