BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Holnap jön a Telekom 4G-boomja

Már holnap bekapcsolja az elnyert frekvenciákat mobil szélessávú hálózatába a Magyar Telekom – jelentette be Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a távközlési cég két napja írta alá a frekvencia pályázaton elnyert spektrumok használatára vonatkozó szerződést.

Míg a mai napon 53 százalékos a Magyar Telekom kültéri lakossági 4G-s lefedettsége, addig holnaptól az elnyert frekvenciák bekapcsolásával ez az arány 73 százalékra bővül – közölte Christopher Mattheisen, az NMHH és a társaság közös mai sajtótájékoztatójána. A fejlesztéssel együtt ugrásszerűen nő a sávszélesség is, így akár 150 Mbit/s-os letöltési sebességet is tapasztalhatnak az ügyfelek.

A Magyar Telekom összesen 450 4G bázisállomást kapcsol be a fejlesztés keretében. A beruházások jövőre folytatódnak, a cégvezető közlése szerint 2015 végére 93 százalékos országos 4G-s lefedettséggel számolnak.

Az NMHH és a Magyar Telekom két napja írta alá a szeptemberben zárult frekvencia tenderen elnyert spektrumok használatára vonatkozó hatósági szerződést. A mai sajtótájékoztatón Karas Monika, az NMHH elnöke a frekvenciakijelölés és a rádióengedélyt tartalmazó dokumentumot is átadta a távközlési cég vezetőjének.

A Magyar Telekom az egyszeri, 58,65 milliárd forint mellett havonta 270 millió forintot fizet majd a frekvenciák használatáért.

A másik három nyertessel – Telenor, Vodafone, DIGI – jelenleg is tárgyal az NMHH, a tervek szerint a jövő hónap közepéig valamennyi vállalattal aláírják a hatósági szerződést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.