BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyílik a debreceni kaszinó

A nyíregyházi után a debreceni plázában is 1500 négyzetméteres kaszinó nyílik október 17-én. Az üzleti tervekben 1,5 milliárd forintos forgalom szerepel

Miközben Budapesten még legalább januárig várni kell az új kaszinókra, a nyíregyházi Onyx kaszinó már egy hónapja megnyílt, és hamarosan a debreceniben is meg lehet tenni a téteket. „A debreceni kaszinó nyitását október 17-re tervezzük, a Debrecen Pláza területén, hasonlóan a Nyíregyházi Casino-hoz 1500 négyzetméteren” – közölte a Világgazdasággal az Onyx kaszinó.

A Nemzetgazdasági Minisztérium még áprilisában kötött koncessziós szerződést az Andy Vajnához köthető Las Vegas CasinĄ Kft.-vel a budapesti üzemeltetési helyszínekre és a Szima Gábor érdekeltségébe tartozó Aranybónusz 2000 Ąft.-vel debreceni és nyíregyházi üzemeltetési helyszínekre. Nem olcsó mulattság egy új kaszinó beindítása: a nyíregyházi bruttó bekerülési költsége 750 millió forint volt.

Tudni kell, hogy a szerencsejáték szervező cégek nem igényelhetnek vissza áfát. Nagyságrendileg ennyibe kerülhet majd a debreceni is. „Az üzleti tervünkben 1,5 milliárd forintos bevétel szerepel. Ezzel elégedettek lennénk. A környező országokban a reklámkampányunk még csak most indul, de a külföldi vendégeink száma így is eléri a 10 százalékot” – tudatta a nyíregyházi kaszinó. Csak összehasonlításképpen: a közvetve a Szerencsejáték Zrt-hez tartozó fővárosi Tropicana 2012-ben 2,8 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, tavaly ez 7,2 milliárd forintra duzzadt. A Tropicana játékengedélye idén december 31-én lejár és egyelőre még bizonytalan a sorsa. Az is segítheti a 240 nyerőgéppel felszerelt nyíregyházi kaszinó népszerűségét, hogy tegnap reklámszerződést kötöttek a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó csapatával.

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint a május 5-én megkötött koncessziós szerződések alapján kiadott hét új játékkaszinó és Ą 2015. december 31-én lejáró koncessziós szerződés alapján működő soproni játékkaszinó üzemeltetéséből jövőre Ą koncessziós díjakkal együtt összesen 5,6 milliárd forint játékadó bevétel várható. Ebből az öt fővárosi játékkaszinó várható befizetése 4,1 milliárd forint, míg Ą fennmaradó 1,5 milliárd forint Ą soproni, debreceni és nyíregyházi játékkaszinóhoz köthető.
Mindenképpen érdekes, hogy a vidéki kaszinók elindításához akadt elég alkalmazott, míg a budapestiek esetében problémát okoz a munkaerőhiány.

„Az új kaszinók dolgozóinak speciális szaktudással kell rendelkezniük, de a hazai munkaerőpiacon még nem áll rendelkezésre kellő szakképzettséggel és nem elektronikus játéktermi tapasztalattal rendelkező munkavállaló. A speciális képzésnek köszönhetően legalább 450 magyar munkavállaló kezdhet dolgozni január 1-jén” – közölte az NGM. A Las Vegas kaszinó már a sokadik krupié tanfolyamot indítja el, ezúttal november 3-tól december végéig. Álláshirdető portálokon pedig többek között kasszás és üzletvezető pozíciókba keresnek dolgozókat.

Két adózási ösztönző eszköz is hozzájárulhat ahhoz, hogy Ą hét új II. kategóriájú játékkaszinóval 2014-ben és 2015-ben kiegészülő hazai játékkaszinó piac Ą lehető legrövidebb időn belül kiemelkedően magas jövedelemtermelő szintet érjen el. Egyrészt a koncessziós díj levonható a játékadóból, másrészt áfa-mentes is.

Tovább nyomul a Novomatic

„Az osztrák nyerőgépgyártó óriásvállalat az idei év első felében 941 millió euró bevételt ért el, mely 15 százalékos növekedés az előző év ugyanezen szakaszához képest, és rekordot jelent a Novomatic történelmében” – írta a Fortunaweb.hu. A vállalat az első félévben 1700 fővel bővítette alkalmazottainak állományát, mely 11 százalékos növekedést jelent. A cég jelenleg közel 18 ezer főnek biztosít munkát. A gépeladások mintegy 15 százalékkal nőttek. A cég az Egyesült Királyságban és Hollandiában is terjeszkedni kezdett, de megszabadult az egyik chilei kaszinóban való részesedésétől.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.