BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új trolibuszok érkeznek Budapestre

Tarlós István főpolgármester lezárhatja a BKK városvezetés járműpark-fejlesztési programjának egyik fontos elemeként kiírt trolibusz-beszerzési tendert, miután a Miniszterelnökség kiállította annak szabályossági tanúsítványát.

A SOLARIS-SKODA konzorcium nyerte a Budapesti Közlekedési Központ mint a Fővárosi Önkormányzat közlekedésfejlesztéseinek megvalósítója által 24 darab új, légkondicionált, alacsonypadlós trolibuszra kiírt közbeszerzési eljárást.

Az összesen 18 milliárd forint (62,4 millió euró) összértékű közbeszerzés 108 új trolibusz vásárlására ad lehetőséget, amelyből jövőre nettó 4 milliárd forint értékben 24 db trolibusz érkezik a fővárosba, és a szükséges források megléte esetén további 84 trolibuszt szerezhetnek majd be a későbbiekben, az opció lehívásával. Az első új járművek várhatóan 2015 júniusában érkeznek és a belvárosi, illetve zuglói trolivonalakon állnak majd forgalomba - derül ki a BKK közleményéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.