BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz állami távközlési cég 30-40 ezer embert tesz utcára

A Rosztyelekom (Rostelecom) a következő négy évben akár évi 10 ezer dolgozójától is megválhat az üzleti hatékonyság javítása érdekében; az orosz állami távközlési cégnek kevesebb alkalmazottra van szüksége az egyre korszerűbb technológiák alkalmazása mellett. A Rosztyelekom az elmúlt egy évben szinte teljesen lecserélte menedzsmentjét.

A The Wall Street Journal megkeresésére adott válaszában az orosz cég azt közölte, hogy a következő négy évben alkalmazottai 5-7 százalékától válik meg évente. Ez azt jelenti, hogy a Rosztyelekom, amelynek dolgozói létszáma jelenleg 157 ezer, a következő négy évben évi 8-11 ezer dolgozójától szabadul meg.

Megfigyelők szerint a vállalat létszámleépítési döntésében minden bizonnyal az is szerepet játszik, hogy jelentősen lelassult az orosz gazdaságnövekedés a nyugati szankciók és az egyre alacsonyabb kőolajár miatt, ami a költségvetés egyik fő bevételi forrása.

Idén 0,3-0,5 százalékkal nőhet az orosz gazdaság a tavalyi 1,2 százalék után. Oroszországban meglehetősen alacsony a munkanélküliség, a ráta 5,1 százalék volt októberben a szeptemberi 4,9 százalék után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.