BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsít a Vodafone

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) aláírta a Vodafone Magyarország Zrt.-vel frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést. A szolgáltató várhatóan még ezen a héten megkapja az NMHH-tól a frekvenciakijelölést és a rádióengedélyt. A szükséges hatósági okiratok birtokában a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.

Az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Vodafone a “C” és “G” csomagokat nyerte el 30,2 milliárd forintért a 800 MHz és 2600 MHz-es frekvenciasávban. A szolgáltató által elnyert “C” csomag egy 2x10 MHz széles duplex frekvenciablokkot tartalmaz, amely értékesítésével az NMHH egyik legfőbb célja volt, hogy növekedjenek hazánkban a mobil szélessávval ellátott területek. A Vodafone vállalása szerint az összes magyarországi település 81,64 százalékát fedi le három éven belül az új frekvenciakészlet felhasználásával.

A pályázaton értékesített frekvenciakészlet 31 százaléka jutott a Vodafone-nak és az országosan igénybe vett sávszélességét ezzel a szolgáltató 87 MHz-zel növelte.

A szerződés aláírását követően Diego Massidda, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Vodafone a jelenleg is kiemelkedően nagy lefedettségű szélessávú mobilinternet hálózatán az új frekvenciák segítségével rövid időn belül tovább növeli a sebességet és a kapacitást. „Ezek a lépések jelentősen javítják Magyarország versenyképességét” - mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.