BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyíregyháza jövőre digitális város lesz

A jövő év végéig a Magyar Telekom Nyíregyháza minden háztartásába bevezeti a legalább 30 mbps-es internetet, a városban általánossá teszi az e-alapú szolgáltatásokat, és az azok használatához szükséges képzéseket is indít.

A Magyar Telekom 2015 végére Nyíregyháza minden háztartásába bevezeti a nagysebességű, legalább 30 mbps-s internetet, jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a T-Systems szimpóziumán.

A választás azért esett a kelet-magyarországi városra, mert ott sok a virágzó kisvállalkozás, tovább nagyon jó a cégek, az oktatási és más intézmények együttműködése az önkormányzattal. A program második elemeként mindenki számára elérhető oktatások és képzések indulnak. A harmadik pillér maguknak a digitális szolgáltatásoknak a bevezetése lesz, amelyek révén Nyíregyháza digitális várossá válhat.

A vezérigazgató meggyőződése, hogy idővel a világon mindent digitalizálni fognak, ami digitalizálható.

Ugyanakkor a digitális fejlődés területén Európa kissé lemaradt Észak-Amerikához képest. A szegmens jellemzően három modell alapján működik a világban. Az európai modell viszonylag nyitott, sok amerikai fejlesztést honosít meg. Nagyon ügyel a tisztességes versenyre is, de Brüsszelben már látják, hogy kissé lemaradtunk az infrastruktúra fejlesztésében, és veszélybe került a 2020-as digitális célkitűzések megvalósítása.

Ugyanakkor a vezérigazgató szerint sokat tanulhatunk az amerikai és az ázsiai modellből például olyan területen, hogy hogyan működhet együtt, hogyan találhatja meg az egyensúlyt a piaci szféra és a kormány a közös cél érdekében. Éppen ezért Magyarországnak jelen helyzetben nem egyszerűen felzárkóznia kell, hanem fejlesztenie, nagyot ugrania, a szegmens vezetői közé bekerülnie. Erre minden lehetősége megvan, elsősorban például az IT szegmens látványosan fejlődő része, az úgynevezett big data területén, ahol mellesleg a Magyar Telekom is új munkatársakat keres. „Ha Magyarország fejlődni akar, akkor nem csak infrastruktúrát kell fejlesztenie. Ugyanolyan fontosak az azon alapuló szolgáltatások és a kompetenciák is” – jelentette ki a vezérigazgató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.