BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze az új trafiktörvények ellen

Több mint ötezer aláírás gyűlt össze négy nap alatt arra a petícióra, melyet a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete nyújtott be a dohányipari vállalkozások egészségügyi hozzájárulásáról, valamint a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat ellen.

A dohányipart sújtó új adók és a dohánykereskedelmet újból átszabó tervek szerintük drámaian hatnának a piacra, különösképp a foglalkoztatottságra és a feketepiac terjedésére, így szembemennek a kormány munkahely megőrző és teremtő szándékával, illetve az illegális termékek visszaszorítását célzó tevékenységeivel. Továbbá elfogadhatatlannak tartják, hogy a drasztikus változásokat okozó intézkedések előzetes szakmai konzultáció nélkül valósuljanak meg.

A dohányiparban jelenleg több mint 2000 fő dolgozik, de a petícióhoz csatlakozó több száz trafikos is a megélhetését félti. Az érintettek a tervezett törvényjavaslatok mielőbbi átgondolását sürgetik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.