BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óránként négy cég szűnik meg Magyarországon

Óránként négy cég szűnik meg Magyarországon - mondta Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója a Világgazdaság „Vállalati finanszírozás 2014” című konferenciáján.

Csorbai Hajnalka kiemelte: minden 28. céget felszámolnak Magyarországon az alapítás utáni egy éven belül. A cégek 30 százaléka megszűnik, vagy felszámolás alá kerül az ötödik születésnapja előtt. Az új cégek 77 százaléka kapcsolódik már létező cégekhez (személy vagy cím révén). A cégtemetőkről szólva elmondta, hogy 138 címen 50-nél több felszámolás alatti vagy megszűnt cég van bejegyezve.

Magyarország egymillió vállalkozás van, ebből közel 600 ezer társas vállalkozás. „Azt, hogy az innovációs tevékenységet folytató hazai vállalkozások arányát az uniós szinthez közelítsük, úgy is el lehetne érni, hogy az egyharmadát törlik a cégeknek” – mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.