BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar-kazah turisztikai munkacsoportot állít fel Varga

Turisztikai munkacsoport felállítását kezdeményezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kazah-Magyar Üzleti Tanács mai együttes ülésén.

Hazánk és Közép-Ázsia legdinamikusabban fejlődő országa között állandó, sokrétegű, politikai, gazdasági és kulturális párbeszéd alakult ki az elmúlt években – fogalmazott a tanácskozást követően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki közel két évtizede szorgalmazza a két állam kapcsolatának elmélyítését.

A jövőbeni együttműködésről szólva Varga Mihály elmondta: a magyar kormány továbbra is támogatja a magyar vállalatok részvételét a kazah állam fejlesztési és iparosítási programjában. A tanácskozáson résztvevő felek egyetértettek abban, hogy a kapcsolatok bővítésének fontos pontja lehet a magyar vállalatok részvétele a kazah mezőgazdaság és feldolgozóipar modernizációjában, a gyógyszer- és egészségipari fejlesztésekben. Mindkét fél számára új lehetőséget ad a gépjárműgyártás terén hazánkban felhalmozott tudás és technológia exportja is. Számos eddig kiaknázatlan területet kínál a két ország kapcsolatában a turizmus is a miniszter szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.