BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz hektárral növelnék a gazdák az öntözött terület nagyságát

A gazdák a mostani mintegy 130 ezer hektárral szemben több mint 330 ezer hektáron öntöznének, ha lenne rá lehetőségük - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) főigazgatója szerdán az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának ülésén.

Somlyódy Balázs azt követően számolt be az eredményekről, hogy március végén befejeződött a mezőgazdasági célú öntözési igények felmérése, amelyet a Földművelésügyi Minisztériummal (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), valamint az Agrárgazdasági Kutató Intézettel  (AKI) közösen végzett el az OVF.

A vizsgálat ideje alatt 5763 vízigényt regisztráltak az e célra létrehozott webes felületen; az igényelt víz mennyisége elérte a 414,8 millió köbmétert, az újonnan öntözni kívánt terület nagysága pedig mintegy 230 ezer hektárra rúgott - mondta a főigazgató.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.