BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Wittinghoff: csapdát állított a kormány a Budaörs felé autózóknak

Külföldiek, vidékiek, vagy ritkán autózó budapestiek is könnyen beleeshetnek abba a csapdába, amely az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán várja őket - állítja Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere. A szóban forgó helyen ugyanis a kormányzati kommunikációval szemben már jóval a budapesti városhatár előtt fizetőssé válik az autópálya (legalábbis a rendelet szerint), amelyre semmilyen tábla nem figyelmezteti a gyanútlan autósokat - közölte Wittinghoff.
 
Az M1-M7-es autópálya bevezető szakasza már jóval a megyehatár előtt, az Egér úttól útdíjköteles, és ebben nem hozott változást a januári jogszabály-módosítás.
 
A kormányzati kommunikáció szerint a legfontosabb változás az volt február 1-jével, hogy a megyei matricák nem a megyehatár előtti utolsó, hanem a határ utáni első lehajtóig érvényesek. Mivel Budapesten belül elvben nem fizetősek az utak, értelemszerűen ennek a díjmentességnek a városhatár utáni első lehajtóig kellene tartania. Ez azonban nem így van: Pest megyei matricát kell venniük azoknak is, akik csak a főváros belterületén használják az autópálya bevezető szakaszát, és a városhatárt követő első lehetséges alkalommal elhagyják azt - állítja a budaörsi polgármester.

Az ellentmondást Fónagy János közlekedési államtitkárral folytatott személyes megbeszélésük során is felvetettem, ám annak orvoslására nem kapott érdemi ígéretet - jelezte Wittinghoff.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.