BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

12 milliós bírságot szabott ki a Médiahatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 12 millió forint pénzbírságot szabott ki a 450 megahertzes (MHz) frekvenciahasználati jogosultságra kötött hatósági szerződés késedelmes teljesítése miatt az MVM Net Zrt.-vel szemben, és az elmaradt vállalások pótlására kötelezte: az előírt adatátviteli kapacitások biztosítására az egyszámjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban - közölte az NMHH az MTI-vel kedden.

A hatóság megállapította, hogy az MVM Net Zrt. megsértette a 2014 április 30-án kötött szerződésében foglaltakat azzal, hogy késedelmesen teljesíti a hálózatkiépítés első ütemére és a szolgáltatás indítására vonatkozó kötelezettségeit: a szolgáltató vállalta, hogy az egyszámjegyű utak mentén és 9 nagyvárosban már az év elejétől biztosítja az előírt adatátviteli kapacitásokat.

Kiemelik: a hálózat elhúzódó kiépítése késlelteti a kormányzati célú szolgáltatások, csoportkommunikációs igények biztosítását, emiatt lassabban indul meg az állami és önkormányzati közszolgáltatások fejlesztése, egyes közszolgáltatások bevezetése és széleskörű elterjesztése.

 

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.