BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korlátozott kínálattal terjeszkedik tovább a Xiaomi

Megkezdte az amerikai és az európai piacok meghódítását is a Xiaomi, igaz egyelőre csak igen korlátozott kínálattal jelenik meg a cég az új területeken. A társaság MI.com nevű online áruházából az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból és Németországból is lehet tegnap délutántól rendelni – adta hírül a kínai vállalat a szolgáltatás Facebook-oldalán. Eleinte ugyanakkor csak kiegészítőkből választhatnak az amerikai és európai felhasználók, így többek között külső akkumulátorokból, valamint fejhallgatókból. A mobileszközöket egyelőre az Mi Band nevű okoskarkötő képviseli, a társaság által fejlesztett okostelefonok, táblagépek és tévék még nem lesznek kaphatók az új piacokon. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy az érintett országokban a mobilszolgáltatók a hűségidőszakot vállaló ügyfeleknek jelentős kedvezménnyel árulják a készülékeket.

A Xiaomi mindössze két év alatt a világ egyik legnagyobb okosmobil-gyártójává vált, amiben a készülékek mellett meghatározó szerepet játszott speciális értékesítési modellje is. A cég ugyanis az interneten keresztül árusítja termékeit, emellett például hatalmas, több száz fős partikat szervez a rajongói számára, ami a közösségi médiában megjelenő posztoknak köszönhetően tovább növeli a vállalat és készülékei ismertségét. A megoldás hatékonyságát mutatja, hogy a múlt hónapban Indiában egy félnapos akció keretében 2,12 millió telefont tudtak eladni.

A Xiaomi a múlt évben mintegy 60 millió okosmobilt tudott értékesíteni, és bár a nagy piackutatók eltérő adatokat közöltek, az egyértelmű, hogy ezzel az adattal az öt legnagyobb gyártó közé került. Ráadásul a legnagyobb növekedést produkálta a meghatározó piaci szereplők között. A jelentős fejlődés főként a kínai forgalomnak volt köszönhető, a távol-keleti országban 2014-ben már a legtöbb mobilt értékesítő gyártónak számított. Az idén további gyors fejlődést prognosztizál a vállalat és 100 millió okostelefon eladását tervezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.