BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb fordulat az útdíj ügyében

Táblákat helyeztek ki az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszára, amelyek 5 hónap elmúltával végre időben jelzik, hogy fizetős útszakasz következik - közölte Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester. Az alapprobléma azonban szerintük nem oldódott meg: Budaörsön továbbra is igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartják, hogy az M1-M7-es autópálya bevezető szakasza Pest megye határa előtt fizetőssé válik.

A kormány azt jelentette be év elején, hogy a megyei matricák nem a szóban forgó megye határa előtti utolsó, hanem a határt követő első lehajtóig érvényesek. Fővárosi matrica azonban nincs, vagyis Budapesten belül elvben nem fizetősek az utak A budaörsi önkormányzat kifogásolta, hogy az M1-M7-es autópálya esetében a díjmentesség nem a főváros határa utáni első lehajtóig tart, és már az Egér úttól fizetni kell, ráadásul egy olyan szakaszon, amelyet nem is az autópálya-kezelő tart fent, hanem a fővárosi önkormányzat tulajdona, bevezető út minősítéssel. Kifogásolták továbbá azt is, hogy minderre semmilyen tábla nem figyelmeztetett az Egér úti lehajtó előtt.

Az utóbbi problémát a kormány orvosolta, és táblákat helyezett ki az Egér út előtt, illetve a felhajtókra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.