BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami intézmények magánszolgáltatásai: mindenki jól jár

A bérezés javítása is a célja volt annak, hogy magánszolgáltatásokat indítottak el állami egészségügyi intézmények – derült ki a Világgazdaság egészségügyi konferenciájának egyik panelbeszélgetésén.

„A magánszolgáltatások elindítása úgy kezdődött nálunk, hogy sok külföldi beteg keresett meg minket, majd aztán mindenféle marketing nélkül egyre több magyar páciensünk is lett, és a bevezetett szigorításig valójában több lett a magyar ügyfelünk” – mondta el az Uzsoki Kórház főigazgatója az intézmény magánszolgáltatásairól. Ficzere Andrea kiemelte a szolgáltatás elindításával egyben saját kollégáik bérezési helyzetén is javítani kívántak.

Utóbbi célt emelte ki a Semmelweis Egészségügyi Kft. ügyvezetője, Kocsis Mariann is. „A célunk az, hogy a Semmelweis Egyetem szabad kapacitásait értékesíteni tudjuk, illetve hogy a kollégáknak egy legális többletjövedelmet biztosítsunk. A kft folyamatosan bővül, most 24 szakmát fed le, jelenleg 89 közreműködője van, akik a Semmelweis Egyetem dolgozói. „Bár nem rendelkezünk olyan gyönyörű infrastruktúrával, mint a magánkórházak, de a Semmelweis név még mindig vonzó a betegellátásban” – tette hozzá. Hozzátette: az egyetemnek azért jó ez a konstrukció, mert egyrészt humánerőforrás-megtartó képessége van, másrészt a kft megtéríti az egyetemnek az eszközök használati díját, valamint osztalékot is fizet számára.

Ivády Vilmos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának gazdálkodásért felelős koordinációs főigazgató-helyettese elmondta, azzal, hogy az állami infrastruktúra használatával magánellátást nyújtanak, be tudják csatornázni azokat a pácienseket, akiknek ugyan az első találkozásuk az orvossal a klinikán van, de utána az intézményen kívülre, más magánszolgáltatóhoz kerül az ellátásuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.