BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem dohányos a Századvég elemzője, ezért kellett a dohánycégnek

A British American Tobacco a Századvég vezető elemzőjét nevezte ki a cég felügyelőbizottságának élére. Mint kiderült, a feladatra a vállalat többek között azért éppen Lánczi Tamást látta a legalkalmasabbnak, mert nem dohányzik - írja a Népszabadság.

„Őszinte és hiteles visszacsatolást várunk cégünk társadalmi megítéléséről, felelősségvállalásáról és jövőbeni fenntarthatósági programjairól” – így írta körül a British American Tobacco, mi lesz a dolga Lánczi Tamásnak a felügyelőbizottság elnökeként. A British American Tobacco a Népszabadságnak hangsúlyozta: Lánczi Tamás – és a többi új fb-tag – a BAT operatív vagy stratégiai döntéseinek meghozatalában nem vesz részt, csak „normál felügyeleti hatáskörük lesz”.

Hogy a feladatra a vállalat miért éppen Lánczit látta a legalkalmasabbnak, a BAT annyit közölt: a tagok kiválasztása során „olyan elismert szakembereket kerestek, akik egészséges életmódot folytatnak, nem dohányoznak, átlátják a hazai társadalmi folyamatokat, szakértelemmel rendelkeznek a szabályozott piacok működésében, ugyanakkor nincs dohányipari előéletük”.

A BAT ugyanakkor cáfolja, hogy Lánczi kinevezésének bármi köze lenne ahhoz, hogy a cég a napokban a Tabán Trafikkal közösen megkapta a dohány-nagykereskedelem becslések szerint 5-12 milliárd forintos verseny- és rizikómentes profitot ígérő monopoljogát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.