BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tesztelők örülhetnek először a Windows 10-nek

Újabb részletek derültek ki a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10 bevezetéséről. A társaság már korábban nyilvánosságra hozta, hogy a megoldás július 29-től lesz ingyen elérhető a 7-es és 8.1-es verziót használók számára. Azonban ez korántsem jelenti azt, hogy mindenki már aznap letöltheti a szoftvert, ugyanis Terry Myerson, a Microsoft Windows fejlesztésért felelős vezetője egy blogbejegyzésben jelezte, hogy elsőként azok juthatnak hozzá az alkalmazáshoz, akik részt vettek annak tesztelésében is. Ezt követően több hullámban terjesztik ki a letöltés lehetőségét, amiről folyamatos tájékoztatást ígértek.

Ennek fényében még jobban érthető, hogy miért hagyott a társaság egy évet arra, hogy a megfelelő előző verziót használók telepíthessék az új megoldást. A Windows 10-et új üzleti modellel vezeti be a piacra a Microsoft, a megoldást ingyen adja az egyéni felhasználók egy részének a cég, és az alkalmazások extra funkcióiból, illetve a szolgáltatásokból remélnek komolyabb bevételt. A társaság korábbi bejelentései alapján az új alkalmazás a nagy háttér-kapacitású asztali gépektől az olcsó okostelefonokig az operációs rendszert futtató összes eszközön működik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.