BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenti bolthálózatát az Alexandra

Átszervezi az Alexandra könyvesbolthálózatát a Rainbow Üzletlánc Kft.: a cég tíz, plázában működő boltját szünteti meg augusztustól – közölte lapunkkal a társaság.

Az érintett üzletek: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza. A hír nem túlságosan meglepő: lapunk már márciusban írt arról, hogy a Libri-Shopline tizenkét olyan üzlethelyiség bérletére szerződött, ahol az Alexandra boltjai működtek, így feltehető, hogy a jövőben a Libri működteti majd a boltokat.

A társaság az átalakuló vásárlói szokásokra adott reakcióként tálalta a lépést. A közlemény szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók mind nagyobb arányban választják az online vásárlás lehetőségét, így egyre kevésbé szükséges egy-egy településen több boltot üzemeltetni. Egyes városokban új helyre, akár nagyobb alapterületre költöznek az Alexandra könyvesboltok. Egy kivétellel – hangsúlyozza a közlemény – a megszűnő üzletek helyett minden olyan településen találnak Alexandra könyvesboltot a vásárlók, ahol a hálózat eddig is jelen volt: az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti könyvesboltban, több mint 30 ezer négyzetméteren várják a vásárlókat.

Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az átszervezés után még nagyobb erővel koncentrálhatnak a náluk megszokott széles könyvkínálat további bővítésére, a vásárlóközönség minél jobb kiszolgálására. Ennek keretében az Alexandra hamarosan új arculattal, megújult honlappal jelenik meg, és további újításokat is tervez. A változások hatására az ügyvezető szerint tovább bővülhet az üzletek forgalma, valamint erősödhet piacvezető pozíciója.

A cég a közlemény szerint a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez az online értékesítésre és a vidéki elérésre. Ennek érdekében az interneten rendelt könyvek házhoz szállítása 2015. augusztus 1-jétől ingyenes lesz azokon a településeken, ahol nincs Alexandra könyvesbolt, így az online rendelt kiadványok átvétele Alexandra boltban nem megoldható. „Az Alexandra mint a legnagyobb vidéki eléréssel rendelkező könyvforgalmazó ezzel a lépéssel is szeretné könnyíteni a széles könyvválasztékhoz történő hozzáférést a legkisebb településeken is” – áll a társaság közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.